• header2_rapanui2017april
  • Terras zeezicht openhaard
  • header6_rapanui2017april
  • img_header
  • header3_rapanui2017april
 • Vorige
 • Volgende

You are viewing 18 events for 2023

Patronaat & Rapa Nui presenteren: Holandaluz & Psychedelic Flamenco Band

  • holandaluz & psychedelic flamenco band - rapatronaat-banner-2023

Patronaat & Rapa Nui presenteren: Holandaluz & Psychedelic Flamenco Band

Holandaluz en z'n flamenco band komen dit weekend Spaans rocken op de RaPatronaat Stage! 

Ondersteund door DJ Sjef Rolet voor & na het optreden staat er weer een heerlijke RaPatronaat Live op je te wachten.
Kom gezellig langs want we zie je graag ook deze zondag bij Rapa! Om 16:00 starten we!
 
Tot Rapa!
 
 
 

Patronaat & Rapa Nui presenteren: Rum for Breakfast

  • rum for breakfast - rapatronaat-banner-2023

Patronaat & Rapa Nui presenteren: Rum for Breakfast

Kom genieten op dé perfecte plek om deze band te ervaren, op het RaPatronaat podium bij Rapa Nui!

Hey, baby! Haver, banaan, melk, een appel en... RUM! Het bleek de perfecte start van een bevredigende dag te zijn. Het is de plek waar ‘Rum for Breakfast’ is ontstaan: Tijdens een surftrip in Panama, waar de Nederlandse singer-songwriter Machiel Scholten verbleef voor zijn stage. Daar, buiten de grootstedelijke drukte, maar toch omringd door het paradijs, beleefden vier vrienden hun perfecte weekend: surfen, muziek maken; alles wat je wilt. Rum for Breakfast was born.
Maak je klaar voor heerlijke summer vibes van deze lekkere band:
Soms zijn dat popliedjes die klinken als een koele bries op een warme dag, andere keren is het melancholische indierock die schuurt en knettert. Toch klinkt het altijd zoals de schrijver van de liedjes zelf: ontspannen, spontaan en intiem.
 
 

Patronaat & Rapa Nui presenteren: Dandana

  • dandana - rapatronaat-banner-2023

Patronaat & Rapa Nui presenteren: Dandana

DANDANA als eerbetoon aan traditionele West-Afrikaanse ritmes en klanken. Daar wil je bij zijn. Zet jezelf aanwezig op ons facebook event en kruis 18 juni in je agenda door, deze zondag is het tijd voor DANDANA.
 
DANDANA is een coalitie van muzikanten uit Nederland, Gambia en Senegal. Hun sound is een eerbetoon aan traditionele West-Afrikaanse ritmes en klanken.
De samenwerking met Senegambiaanse muzikanten zorgt ervoor dat er muzikale oplossingen worden gezocht waar de gemiddelde westerse muzikant nooit aan zal denken. Hoe beïnvloedt dat het creëren van iets nieuws"en hoe maak je die muziek toegankelijk? "Die toegankelijkheid zit hem voor een groot deel in de keuze van instrumenten. Het kiezen van een ambientlaag van synthesizers. Waardoor je een beetje Tame Impala-achtige vibes krijgt. Maar ook door het meejammen met Senegambiaanse platen." De Senegambiaanse sound is volgens Ackermann behoorlijk onderbelicht, dit omdat de oorspronkelijke mbalax (een West-Afrikaans genre, red.) niet persé prettig in het westerse oor ligt. "Het is heel ritmisch, vaak snel en vaak erg hard. Maar als je het een beetje destilleert en meer melodie toevoegd, krijg je een behapbaardere sound."

Patronaat & Rapa Nui presenteren: El Holandaluz & the Psychedelic Flamenco band

  • holandaluz & psychedelic flamenco band - rapatronaat-banner-2023

El Holandaluz & The Psychedelic Flamenco Band returns!

Misschien heb je 'm eerder gespot, deze band van zijn eigen genre en wel heerlijk met Spaanse vibes. Dit keer neemt El Holanduz je mee op een reis in de namiddag, waar je met het zonnetje op je bol helemaal kan wegdromen van een welverdiende stroom aan magische noten. We mogen alvast verklappen dat El Holanduz weer een solo gaat geven en met een licht andere formatie op onze stage zal neerstrijken. 
 
Tot Rapa!

Patronaat & Rapa Nui presenteren: The Mooks: Vic Ruggerio

  • the mooks - rapatronaat-banner-2023

De diepte in met The Mooks: Vic Ruggerio op 9 juli 2023 bij Rapa Nui

 

Vic Ruggiero staat bekend om zijn kenmerkende Bronx-accent dat een diepe, rauwe kwaliteit heeft. Zijn teksten volgen verschillende thema's, waaronder de apocalyps, donkere humor, politiek & wantrouwen, paranoia, moord, ironie, romantiek en eenzaamheid... Zijn liedjes variëren van verhalende ballades tot grillige deuntjes, geïnspireerd door dichters, auteurs en songwriters van de Beatles-generatie, waaronder Jack Kerouac, Allen Ginsberg en John Lennon.

 

Gegarandeerd interessant om naar te luisteren en lekkere blues-y vibes van deze muzikant uit New York. Ben je erbij?


Rapa Nui & Patronaat's FESTIGEVALLETJE: 2 + 3 september!

  • festigevalletje rapatronaat fb header (1920 x 1005 px) 2

Rapa Nui & Patronaat's FESTIGEVALLETJE: 2 + 3 sept '23

Bekend zijn inmiddels de zondagse live-events bij RapaNui in samenwerking met Patronaat Haarlem onder de naam RaPatronaat.  2 + 3 september maken we er een weekender van: RapaNui’s FESTIGEVALLETJE!
 
Met DJ's Murq, Henkerchief en DJ Maurice en live optredens van Disco Exotica en Eddy de Clerq / Afrotronic, Close to Fire, General Jabbah en Chef Defect. 

Festigevalletje is voor iedereen, met de relaxte en positieve vibes van RapaNui zoals je gewend bent. Toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Het is leuk voor alle leeftijden. We hebben een wisselend programma op zaterdag en zondag, dus noteer 2 EN 3 september vast in je agenda!

Tot Rapa!
 


Rapa’s Summer Starter: DJ Welly & Amigos met Carlos on Percussion

  • welly friend carlos percussion header

Rapa’s Summer Starter: DJ Welly & Amigos met Carlos on Percussion

De zomervakantie inluiden met de beste optie van het westen? Yeah.
DJ Welly, die je kent van Zwarte Liefde & friends komen heerlijke zomerse plaatjes draaien, en Carlos geeft extra diepte met zijn live percussie.

De perfecte start om de zomervakantie in te luiden.


Ben jij erbij? Attend hier op het facebook event!


*NEW DATE* Patronaat & Rapa Nui presenteren: Caravãna Sun

  • caravana sun - rapatronaat-banner-2023
  • reuben stone - rapatronaat-banner-2023
 • Vorige
 • Volgende

UPDATE: Nieuwe datum: 4 augustus 2023

Met Caravãna Sun hebben we een nieuwe datum afgesproken vanwege het aflassen van Festigevalletje: Vrijdagavond 4 augustus is de nieuwe datum waarop zij ons gaan omverblazen tijdens hun Europa Tour! Check hier het facebook event om het niet te vergeten en je vrienden uit te nodigen!

Caravana Sun — Hebben ze nog een introductie nodig? 

Het Australische Caravãna Sun is een verwilderde combinatie van gypsy, ska, surf en rock. Ze treden met liefde op in Australië maar touren inmiddels ook al jáááren de wereld over om iedereen mee te laten genieten van hun energieke shows. In 2022 brachten ze het album 'Burning Palms' uit en onlangs hebben ze de nieuwe single 'Moments' uitgebracht. Ze spelen mid juli in Nederland en op zondag 16 juli kan jij Caravãna Sun gratis ervaren, woohoo! Voetjes in het zand, drankje in de hand, do we need to say more?!


Patronaat & Rapa Nui presenteren: Gene Gene

  • gene gene - rapatronaat-banner-2023

Rapa Nui en Patronaat Haarlem presenteren: GENE GENE
 
Van punk tot jazz en van disco tot dub. Gene Gene maakt een eclectische mix van geluiden met voeten in obscure genres. Geschikt voor zowel liefhebbers van indiepop en jaren tachtig new wave, als voor de doodgewone feestgangers. Over vette bass lines, wilde percussie, sax en synths worden teksten in Spaans, Nederlands en Engels gezongen. In de zomer van 2023 brengen zij hun tweede single uit samen met Paradiso Vinyl Club en bij Rapa Nui kan je deze helemaal gratis in de beach vibes luisteren!
Het belooft weer een lekker feestje te worden, er is met deze band weinig nodig om je te laten bewegen, dus schop je schoenen uit en kom meedeinen met Gene Gene en haar verrassende georganiseerde jungle-chaos.

Tip: Check ons Facebook event en blijf op de hoogte, nodig je vrienden uit en zet 'm vast in je agenda.
Nog een tip: Kom nóg meer in de mood en luister en volg Gene Gene vast op Spotify!


Patronaat & Rapa Nui presenteren: Zwarte Liefde

  • zwarteliefde-rapatronaat-banner-2023

*Nieuwe Datum 18-8-2023* Patronaat & Rapa Nui presenteren: Zwarte Liefde

RaPatronaat Live presenteert Zwarte Liefde
 
Vinyl is terug ... zoals het hoort! In een digitale wereld is het soms bijna nostalgisch om herinneringen op te halen aan de vroege analoge dagen. Bij Zwarte Liefde vieren we dan ook onze liefde voor vinyl en zwarte muziek. Alle DJ's zullen 100% vinyl draaien, dat betekent af en toe overslaan en dat kenmerkende piepende geluid. We gaan van scratches naar smooth blends met een mix van hiphop, r & b, soul, funk en disco.
Zwarte Liefde is geboren en getogen in Amsterdam en begon in 2017. Founding father Welly Ibrahim beter bekend als Welly Well verzamelde oude vrienden (Rolando Morris) en ontmoette onderweg nieuwe vrienden (vb. DNS, Chuckie). Geëvolueerd van een idee tot een evenement en zelfs een collectief, draaien ze platen om de liefde te verspreiden. Artistiek zijn heeft z'n charme, maar heeft ook een prijs. Omwille van vroeger, selecteren deze mannen met zorg de beste platen en vullen hun vreselijk zware tassen om elk podium te rocken.
Geleidelijk aan creëerde Zwarte Liefde een fanbase met vinyl liefhebbers en organiseerde ze evenementen in locaties als Amsterdam Roest, Bret, Rapa Nui, Pacific Amsterdam, De Dakkas en ADAM&CO. Er kwamen boeking aanvragen binnen voor stand-alone vinyl DJ-sets, waardoor de behoefte aan een Zwarte Liefde Soundsystem ontstond. In de zomer van 2019 trapten ze dit af bij Waterkant Amsterdam en inmiddels hebben ze al diverse festivals mogen spelen zoals Appelpop en
Festivalk. De agenda is flink gevuld, maar de crew is altijd hongerig naar meer.
Dit collectief van vinyl liefhebbers verspreid de liefde en passie en is klaar om de rest van Nederland en verder te veroveren.


Patronaat & Rapa Nui presenteren: Blaaskaak

  • blaaskaak - rapatronaat-banner-2023

Patronaat & Rapa Nui presenteren: Blaaskaak

De Brassband die van raven houdt

Het trio dat schuilgaat achter de naam Blaaskaak mixt kleine en grote ravehits aan elkaar: van ABBA tot happy hardcore. Woeste mannen met woeste decibellen zijn niet bang voor een muzikaal duel en verwachten minimale tot maximale inspanning van hun luisteraars terug. Ze reizen van Oost naar West en tikken zondag 20 augustus Zandvoort aan. Brassband Blaaskaak komt de boel afbreken, en neem voor de zekerheid je oordoppen mee. Het wordt geeeek!!


Zet jezelf op aanwezig hierrr op facebook en nodig je vrienden uit! Wij halen vast een extra fustje bier.


*NIEUWE DATA TBA* Patronaat & Rapa Nui presenteren: Discotheque Exotica + Eddy De Clercq draait Afrotronic

  • eddy de clercq - rapatronaat-banner-2023(1)

Discotheque Exotica


Ronald linger aka Dj MulaT is inmiddels een veteraan in het nachtleven, zijn DJ carrière heeft een lange geschiedenis.
Alweer bijna 25 jaar geleden organiseerde hij de roemruchte Club Bongo clubnachten in de Mazzo en Paradiso.
Het was één van de eerste Clubnachten waarop naast electronische muziek ook Afrobeat en Latin werd gedraaid. 
In die tijd was dat nog zeer ongebruikelijk.
Ook in het Discotheque Exotica-project komt zijn voorliefde voor Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes duidelijk naar voren. 
Verwachten een eclectische zomerse cocktail van afrobeat, disco, house, tribal, breaks, latin, cumbia en meer!
 

 
Eddy de Clercq


Eddy de Clercq staat vooral bekend als één van de pioniers van Dutch House muziek, tevens mede-oprichter, creatief directeur en DJ bij Club RoXY (1986-1991).
Tegenwoordig is hij vooral actief als producer voor zijn eigen platenlabels Testlab/Ubuntu Publishing/Egoli Records waarop hij nieuwe eigen producties en lang vergeten muziek uitbrengt. De afgelopen 12 jaar ook actief als oprichter en schrijver voor het online blog Soul Safari waarop hij verslag doet van de muzikale cultuur van Zuid Afrika en Afrika. Voor het Holland Festival 2023 presenteert hij binnenkort het recent verschenen album ‘Afrotronic’, met eigen werk geïnspireerd door Afrikaanse elektronische dansmuziek.


Het hele weekend van 2 + 3 september is er van alles te doen: je kan heerlijk naar de kapper voor een knipbeurt, smullen van de BBQ en met een kan Sangria op het terras zitten, de leukste activiteiten bij Surfana en genieten van deze toppers van DJs en van elkaar. En er is ook nog een te gekke markt! Op zaterdag 15 en zondag 16 is er een afwisselend programma dus...

Zet jezelf op aanwezig via deze link op facebook en nodig ook je vrienden en vriendinnen uit, het wordt een topweekend! Tot dan! 
 


Patronaat & Rapa Nui presenteren: General Jabbah

  • general jabbah - rapatronaat-banner-2023

Patronaat & Rapa Nui presenteren: General Jabbah

General Jabbah is een eigenwijze reggae-formatie uit Hilversum met een vreedzame generaal als frontman gewapend met een soulvolle stem.

Deze band duikt van jaren 60 rocksteady naar 70’s roots en dancehall uit de jaren 80 en weer terug. En dat alles overgoten met een swingende ska-saus. Dat kan alleen wanneer je toegewijd bent aan deze genres en dat is General Jabbah! Compleet met blazers, percussie en zoals ze zelf zeggen ‘a crazy old organ’, brengen zij ook de sfeer tijdens hun shows van relaxed naar zeer explosief. Alle ingrediënten voor een goeie festival-show zijn aanwezig.

General Jabbah speelde niet voor niks op verschillende festivals door heel Nederland zoals MadNes, Boardlife, Zwarte Cross, Surfana Festival en podia zoals Melkweg, Tivoli, Vera, Victorie, Timboektoe, Fast Surfdorp. Hun langverwachte debuutalbum ‘Eye Of The Scorpion’ werd uitgebracht op 1 december 2018 en nu spelen ze op een plek die als thuis voelt: hier, bij Rapa Nui.

Zet jezelf op aanwezig en nodig je reggae-lovin' friends uit via het facebook event en sla deze op in je agenda, het is tijd voor een heerlijk relaxede zaterdagmiddag op het strand.
See you there!
!! NEW DATE !! - Patronaat & Rapa Nui presenteren: Chef Defect

  • chef defect - rapatronaat-banner-2023

Patronaat & Rapa Nui presenteren: Chef Defect tijdens FESTIGEVALLETJE! Op 3 september

Gelikte riffjes en spetterende funk x hiphop met een vleugje politiek en vooral héél veel bombast

Ooit ontstaan vanuit het idee van toetsenist Niels Verwegen, is Chef Defect ontstaan. Deze acht-koppige funkband hebben al op menig festival en camping gestaan, en zijn klaar om te gaan vliegen met hun carrière. Zangeres Wendy Duitscher, met een geweldige ‘strot’ en rapper Auke Jan met snelheid in zijn teksten maken het optreden soulful, speels en funky.” Nogmaals, 6-8, mensen, 6 augustus. We maken de exacte speeltijd op de socials bekend.

Zie hierrrr het facebook event om je vriend(inn)en uit te nodigen die ook niet vies zijn van een feestje!

En volg Rapa Nui op instagram @rapanuibeach om op te hoogte te blijven!


Patronaat & Rapa Nui Presenteren: Close to Fire

  • close to fire - rapatronaat-banner-2023

Patronaat & Rapa Nui Presenteren: Close to Fire

 
Close to Fire is een vierkoppige Indie pop band die bekend staat om hun zomerse sound, catchy tunes en toegankelijke muziek. De jonge twintigers brachten hun EP uit in een uitverkocht Paradiso Amsterdam en tourden over de Europese grenzen voor optredens op internationale surfcamps, festivals en bekende podia in o.a. Duitsland, Frankrijk, Spanje en natuurlijk in hun thuisland.
Eerdere singles werden gedraaid op de nationale radio en bereikten al 5 miljoen streams. Singles als 'Summer Haze' & 'Feeling Young' zijn onderdeel van hun debuutalbum: This Is What It Feels Like.

De muziek is een 'coming of age' verhaal van vier muzikanten van begin twintig over hun ervaringen in keuzes, liefde en vriendschap, gecombineerd met thema's als persoonlijke ontwikkeling en onzekerheden waar iedereen mee te maken krijgt tijdens het ouder worden: This Is What It Feels Like. Ze maken deze onderwerpen voor iedereen bespreekbaar en relativeren de negativiteit door de muziek in een positief jasje te steken door vrolijke melodieën, laidback of uplifting-songs en een positieve uitstraling
 
Close to Fire heeft een herkenbaar geluid met hooks, melodieën en harmonieën die je over het hele album terug hoort.
Ze komen in geuren en kleuren op zondag 3 september op het Zandvoortse strand, bij ons spelen.
Ben je al fan, zorg dan dat je deze relaxte sessie niet mist, nodig je vrienden en vriendinnen uit voor het Facebook event en koop na afloop meteen wat heerlijke merchandise. Er is genoeg keuze!
 
Kan je niet wachten? Kom alvast in de vibe met Close to Fire op Spotify


Patronaat & Rapa Nui presenteren: Zwarte Liefde

  • zwarteliefde-rapatronaat-banner-2023

Patronaat & Rapa Nui presenteren: Zwarte Liefde

RaPatronaat Live presenteert Zwarte Liefde

Inmiddels vaste prik bij RapaNui.

Alle DJ's draaien 100% vinyl, dat betekent af en toe overslaan en dat kenmerkende piepende geluid. We gaan van scratches naar smooth blends met een mix van hiphop, r & b, soul, funk en disco.

Zwarte Liefde is geboren en getogen in Amsterdam en begon in 2017. Founding father Welly Ibrahim beter bekend als Welly Well verzamelde oude vrienden (Rolando Morris) en ontmoette onderweg nieuwe vrienden (vb. DNS, Chuckie). Geëvolueerd van een idee tot een evenement en zelfs een collectief, draaien ze platen om de liefde te verspreiden. Artistiek zijn heeft z'n charme, maar heeft ook een prijs. Omwille van vroeger, selecteren deze mannen met zorg de beste platen en vullen hun vreselijk zware tassen om elk podium te rocken.
Geleidelijk aan creëerde Zwarte Liefde een fanbase met vinyl liefhebbers en organiseerde ze evenementen in locaties als Amsterdam Roest, Bret, Rapa Nui, Pacific Amsterdam, De Dakkas en ADAM&CO. Er kwamen boeking aanvragen binnen voor stand-alone vinyl DJ-sets, waardoor de behoefte aan een Zwarte Liefde Soundsystem ontstond. In de zomer van 2019 trapten ze dit af bij Waterkant Amsterdam en inmiddels hebben ze al diverse festivals mogen spelen zoals Appelpop en
Festivalk. De agenda is flink gevuld, maar de crew is altijd hongerig naar meer.
Dit collectief van vinyl liefhebbers verspreid de liefde en passie en is klaar om de rest van Nederland en verder te veroveren.


!!NEW DATE!! Patronaat & Rapa Nui presenteren: Empress Black Omolo

  • black omolo - rapatronaat-banner-2023

Patronaat & Rapa Nui presenteren: Empress Black Omolo

Empress Black Omolo

Geboren op 16-11-1989 in Kenia, opgegroeid in Nederland sinds 1995, maakt Black Omolo al muziek sinds ze 5 jaar oud was. Door het zingen in het kerkkoor en door het volgen van privélessen kwam ze in aanraking met verschillende muziekstijlen. Toen ze opgroeide, luisterde ze naar muziek van zangers als Lauryn Hill, Tracy Chapman, Erykah Badu en Anouk. Black Omolo raakte ook geïnspireerd door haar moeder, het leven, voorouders en ervaringen. Ze kreeg een spirituele connectie en begon met Living, Feeling and Breathing Rastafari Energy.

Black Omolo trad op op verschillende festivals en concerten in Europa; Reggae Geel, Zwarte Cross, Amsterdam HMH Reggae Festival, Mek It Burn, Rototom Sunsplash, Hootananny London en afgelopen seizoen nog op het Houtfestival in Haarlem.

Dit jaar komt ze naar Rapa Nui en wel op 23 juli, om haar energie met ons te delen, onze spirits te liften en ons mee te laten genieten van haar Keniaanse invloeden.

Dit wil je niet missen dus zet jezelf op aanwezig via het facebook event en kom lekker langs bij Rapa Nui. De toegang is gratis.


Patronaat & Rapa Nui presenteren: Zwarte Liefde (afgelast)

  • zwarteliefde-rapatronaat-banner-2023

❌ Patronaat & Rapa Nui presenteren: Zwarte Liefde (afgelast) ❌

RaPatronaat Live presenteert: Zwarte Liefde

Let op: dit evenement is afgelast en gaat helaas niet door. Wij vinden dit ook heel erg jammer.

Houd de socials in de gaten voor het volgende seizoen! Volg ons op instagram: @rapanuibeach

en blijf op de hoogte.

Inmiddels vaste prik bij RapaNui.

Alle DJ's draaien 100% vinyl, dat betekent af en toe overslaan en dat kenmerkende piepende geluid. We gaan van scratches naar smooth blends met een mix van hiphop, r & b, soul, funk en disco.

Zwarte Liefde is geboren en getogen in Amsterdam en begon in 2017. Founding father Welly Ibrahim beter bekend als Welly Well verzamelde oude vrienden (Rolando Morris) en ontmoette onderweg nieuwe vrienden (vb. DNS, Chuckie). Geëvolueerd van een idee tot een evenement en zelfs een collectief, draaien ze platen om de liefde te verspreiden. Artistiek zijn heeft z'n charme, maar heeft ook een prijs. Omwille van vroeger, selecteren deze mannen met zorg de beste platen en vullen hun vreselijk zware tassen om elk podium te rocken.
Geleidelijk aan creëerde Zwarte Liefde een fanbase met vinyl liefhebbers en organiseerde ze evenementen in locaties als Amsterdam Roest, Bret, Rapa Nui, Pacific Amsterdam, De Dakkas en ADAM&CO. Er kwamen boeking aanvragen binnen voor stand-alone vinyl DJ-sets, waardoor de behoefte aan een Zwarte Liefde Soundsystem ontstond. In de zomer van 2019 trapten ze dit af bij Waterkant Amsterdam en inmiddels hebben ze al diverse festivals mogen spelen zoals Appelpop en
Festivalk. De agenda is flink gevuld, maar de crew is altijd hongerig naar meer.
Dit collectief van vinyl liefhebbers verspreid de liefde en passie en is klaar om de rest van Nederland en verder te veroveren.